Podivuhodný případ origami Yody - Angleberger, Tom (CooBoo, 2012)
Seznamte se s Dwightem. Podivínským šesťákem. Dwight dělá spoustu výstředností, jako třeba že celý měsíc chodí v jednom tričku nebo po všech lidech chce, aby mu říkali "kapitán Dwight". Je to trapné, zvlášť pro Tommyho, který s ním každý den sedí u oběda. Jenže Dwight umí i jednu skvělou věc. Skládá origami. Jednou poskládá prstovou loutku Yody. A tehdy se začnou dít zvláštní věci. Origami Yoda umí předvídat budoucnost a navrhovat nejlepší způsob, jak se vypořádat s lecjakou ošemetnou situací. Jeho rady fungují a netrvá dlouho a většina šesťáků se staví do řady, aby si taky nechala poradit. Tommy chce vědět, jak může být origami Yoda tak chytrý, když je Dwight sám tak natvrdlý. Umí se Yoda napojit na Sílu? Tommy chce záhadě za každou cenu přijít na kloub, než si od Yody nechá poradit ve VELEDŮLEŽITÉ záležitosti, která se týká jisté dívky. Tuto knihu Tommy sestavil jako sborník zjištění, k nimž se dobral při vyšetřování "Podivuhodného případu origami Yody"