Velký Gatsby - Fitzgerald, Francis Scott, 1896-1940 (Leda ; Rozmluvy, 2011)
Velký Gatsby - křehký příběh o muži, jenž neváhal popřít minulost i přítomnost, aby obětoval svůj život chvějivému snu, ztělesněnému krásnou chladnou Daisy, jíž v hlase cinkají peníze. Autor vytvořil idealistického pašeráka whisky, který podlehl americkému snu