Invisible - Koubková, Zuzana (Knižní klub, 2011)
Píše se rok 1794 a válečná loď Jeho Veličenstva Invisible se účastní blokády francouzského pobřeží. Kapitán Richard Thickening je skvělý námořník a dobrý velitel, i když je také milovník vína, nákladného života a spíš sní o krásné vdově Jacqueline, než o slávě Impéria. Rozkazem je vyslán chránit konvoj přepravující neznámý náklad a netuší, že se stává se svým bratrem lordem Weinworthem součástí spiknutí, jež pravděpodobně zamíchá politickým rozložením Evropy. A cestu mu zkříží dcera ďábelského piráta, podnikavá mladá dáma Camilla Carfaxová..