Zúčtování : z historie pluku SS Wotan - Kessler, Leo, 1926-2007 (Military (Baronet, 2015)
Je konec války, Německo je rozdrceno a vítězní spojenci chystají soud s válečnými zločinci. Zvlášť Američané se chtějí vypořádat s nenáviděnými příslušníky SS exemplárním způsobem a nezastaví se před ničím. V zinscenovaném procesu má být jako odstrašující příklad pro ostatní odsouzen poslední velitel úderného pluku SS Wotan, obersturmbannführer Kuno von Dodenburg, který padl do zajetí, když byl jeho pluk během poslední německé ofenzívy na západní frontě v Ardenách rozprášen. Nebude to ale tak jednoduché. Přestože se Američané snaží všemi způsoby zajatce zlomit, duch a soudržnost Wotanu jsou jim velkou překážkou. Bez pomoci zvenčí by však muži držení za ostnatým drátem neměli šanci