Proč asi chrti ocasem vrtí? - Vít, Arnošt (Portál, 2012)
Proč asi chrti ocasem vrtí? Umí kokr kokrhat? A co láká ovčáka? Pro všechny malé i velké čtenáře, kteří chtějí znát odpovědi na tyto otázky, je určena tato knížka - soubor vtipných a půvabných básniček, které poučí i pobaví. Krátké básničky dětem nabízejí mnoho informací ze světa zvířat, nenásilně rozšiřují slovní zásobu a zlepšují řečový projev, smysl pro jazyk a rytmus a neméně důležitý smysl pro krásu a humor.