Dortouni útočí. Potrhlá dobrodružství - Reeve, Philip (Potrhlá dobrodružství, 2015)
Astra a její rodina letí k novému domovu na planetu Nova Mundi. Když se kosmickou lodí rozezní poplach a varování před nebezpečným útokem, Astra a její robotický kamarád Pilbím se nestačí divit. Napadli je zákeřní dortouni: zabijácké zákusky, pažravé dortíčky a dravé dorty! Jak je možné, že sladkosti, na kterých si měli cestou pochutnat, ožily a chtějí celou loď zničit? Astře a Pilbímovi nezbývá nic jiného, než je zastavit