To ráno, kdy si pro nás přišli... / Příběhy ze syrské občanské války - Giovanni, Janine di (CPress, 2017)
Téma občanské války v Sýrii plní již několik let zpravodajské relace sdělovacích prostředků. Sledujeme reportáže, dozvídáme se o postojích politiků, nicméně celý konflikt už vnímáme spíše jako sled děsivých čísel. Co je však za těmito čísly? Jsou to především osudy konkrétních lidí, kterým válka sebrala domov, blízké, lidskou důstojnost či je donutila k hromadné emigraci..