Domov - Robinson, Marilynne (Leda, 2016)
Druhá kniha trilogie Gilead. Jack - "černá ovce" rodiny Amesova nejbližšího přítele, presbyteriánského pastora Boughtona - se po mnoha letech vrací k zestárlému, mrzoutskému otci, z jehož láskyplného sevření zamlada věčně někam utíkal. O soužití i soužení v jejich domácnosti vypráví Jackova sestra Glorie, odkvétající neprovdaná učitelka, která se o otce stará..