The Cases of Sherlock Holmes = Případy Sherlocka Holmese ; The adventure of the red-headed league = Spolek ryšavců - Doyle, Arthur Conan, Sir, 1859-1930 (Garamond, 2008)
Jeden z nejslavnějších případů Sherlocka Holmese je příběhem o ryšavém panu Wilsonovi, jehož vetešnictví sice neprosperuje, ale sídlí vedle banky. John Clay k němu nastoupí za poloviční plat, ale ve skutečnosti má jiné spády. Aby dostal vetešníka z krámu, vymyslí spolek ryšavců a vyláká za vidinou odměny Wilsona na místo, kde má jako sekretář spolku opisovat Britskou encyklopedii. Když ryšavý pan Wilson zjistí, že byl podveden, obrátí se na Sherlocka Holmese. Dalšími dvěma povídkami v tomto souboru jsou Urozený ženich a Berylová korunka