Zpívají ptáci i v pekle? : neuvěřitelný příběh ze zajateckého tábora - Greasley, Horace, 1918-2010 (Ikar, 2015)
Když Hitler na jaře roku 1939 přepadl Československo, bylo Horaci Greasleymu 20 let a za rok se ocitl v severní Francii tváří v tvář mocné německé armádě. Nebojoval dlouho - už koncem května 1940 padl do zajetí. A tehdy začíná jeho neuvěřitelná anabáze po zajateckých táborech od Francie, přes Belgii a Holandsko až do Polska. Nakonec se dostal do zajateckého tábora v Supíkovicích na Jesenicku. A právě tady začal jeho neuvěřitelný milostný příběh s německou dívkou..