Hoří už Praha?. - Vácha, Dalibor (Knižní klub, 2017)
Hrdinové nové knihy, ať již parašutista Richard Nejezchleb nebo kulometčíci Jakl a Růžička, ale zejména voják Eduard Mareš, se dostávají ve vyprávění do nejrůznějších epizod a posunů fronty - od konce roku 1944 až do květnové revoluce roku 1945