Anna zachraňuje svět : příběh z rýžových ostrovů - Štěchová, Michaela (Ikar, 2017)
Mladá dobrovolnice Anna přijíždí učit angličtinu do lombocké školy v Indonésii, kterou podporuje nezisková organizace z Evropy. Vysněný ostrovní ráj, jak ho známe z pouťových letáků, tu však nenajde. Musí se vyrovnat nejen s chaosem, ale i četnými kulturními rozdíly..