Zvěrolékař v akci - Herčík, Jan (ČAS, 2012)
Jan Herčík, špičkový a oblíbený český veterinář, již počtvrté přichází s příběhy, které psal sám čtyřnohý život. Nahlédneme do jeho kliniky v Horoměřicích, ve které on i jeho kolegové vrátili zdraví či zachránili život mnoha mazlíčkům v nesnázích, přeneseme se do útulné hospůdky na Okoři, abychom vyslechli občas těžko uvěřitelné zvířecí historky, dozvíme se, kam se schovávají kočky Petra Hapky a zda se může z churavého psíka stát obávaná šelma, plenící kurníky široko daleko. Ve vyprávění známého lékaře a milovníka zvířat nechybí humor, láska, dojemné happy endingy i smíření s odchodem do věčných psích lovišť. Jako již tradičně je zaznamenala Alena Hrachovcová.