Temný muž - Lindell, Unni (Drsný sever, 2013)
Sedmapadesátiletá Britt Bubergová přijde o život ve výškovém obytném domě na předměstí Osla. Žila velice osaměle a stýkala se pouze se starou ženou z domova důchodců, který leží v sousedství. Ve stejnou dobu z kempinku nedaleko od Osla beze stopy zmizí devatenáctiletá Lilly Rudecková. Vyšetřovatel Cato Isaksen musí řešit těžký případ. A po svém boku znovu má zarputilou a otravnou kolegyni Ma rian Dahleovou a její fenu. Když se ukáže, že majitel kempinku byd lí ve stejném bloku jako zabitá žena, začnou Cato a Marian tušit, že oba případy spolu souvisí. V tomto příběhu, který připomíná posedlost, oba dva dožene jejich vlastní minulost. Všechny události s e dají do pohybu vinou jedné jediné strašlivé lži a v jejich víru se děsivým způsobem proplétají osudy několika lidí