Pověsti nezbedné a divů plné - Čtvrtek, Václav, 1911-1976 (Knižní klub, 2008)
Páté vydání těchto pověstí doznalo značných změn, a proto jsme pozměnili i název. Přibylo 15 textů, takže naše vydání obsahuje 36 textů. Brilantně napsané pověsti, které se vždy jedním drápkem zachycují konkrétního místa děje, avšak dějovou zápletkou a břitkostí komična připomínají spíš krátké povídky renesančního typu