Vesmírné kameny - Pospíšilová, Zuzana (Grada, 2014)
Volné pokračování Uf, oni přistáli. Jedné bouřlivé noci se na obloze objeví tajemná záře a z nebe začnou padat barevné svítící kameny. Od té doby už Max, Vendulka, Lucka a Patrik nebudou mít klid. Jejich prázdninové stanování se promění v pátrání po původu záhadných artefaktů, které rozhodně nejsou jen obyčejnými meteority. Postupně vyjde najevo, že kameny mají neuvěřitelnou moc