Tajemství planet - Prošková, Hana, 1924-2002 (Původní česká detektivka (MOBA, 2014)
Další detektivní příběhy známé autorky, která dnes patří ke klasikům české detektivní literatury a je vysoce hodnocena především pro své stylistické mistrovství a básnickou imaginaci. Její povídky a novely vynikají dokonalou znalostí prostředí, atraktivní zápletkou a prokreslenou psychologií postav. Tajemství planet - malíř - restaurátor se vydá na barokní zámek u Chebu kvůli "vyčištění a restauraci nekonečných metrů, zdobených erby zdejších rodů", jak píše samotná autorka. Ale objevuje také staré fresky, které mají být z počátku dvacátého století, ale podle jeho názoru jsou starší. Samozřejmě zde jde i o zločin