Carol - Highsmith, Patricia, 1921-1995 (Leda, 2015)
Psychologické drama, syrový a současně romantický příběh, jehož postavy hledají na morálně spletitých cestách pravdivý obraz sebe samých. Děj se odehrává v New Yorku v roce 1952 a zachycuje milostný vztah dvou žen z různých společenských vrstev v době, kdy je homosexualita považována za zločin. Podle románu natočil režisér Todd Haynes stejnojmenný film, který je považován za vážněho kandidáta na cenu Oscar za rok 2015