Smrt v labyrintu - Highsmith, Patricia, 1921-1995 (Leda, 2016)
Chester MacFarland, podvodník a "obchodní cestující", který za sebou nechal Spojené státy a celou řadu podvedených klientů, se spolu se svou ženou Colette vydává na dovolenou do slunného Řecka. V jeho stopách kráčí i soukromý detektiv hájící práva podvedených klientů. Ke zločinu se náhodou připlete mladý turistický průvodce Rydal Keener, jenž se stane Chesterovým komplicem a zároveň průvodcem manželského páru na útěku před policií. Nesourodá trojice se vydává na cestu gradující v troskách Knósského labyrintu