Vyvolávač ohně - Pastor, Ben (Metafora, 2009)
Intriky a boj o moc učinily z rozdělené římské říše doslova líheň korupce. Uprostřed této vřavy se ocitá Aelius Spartianus, vysoký důstojník a dějepisec císaře Diokleciána..