Vojáci & válečníci : od třicetileté války po současnost - Válka, Zbyněk (Lidé, 2012)
Zbraně, vojáci, války, armády provázejí lidstvo celou jeho historií. Tato kniha známého autora literatury faktu Zbyňka Války přináší přehled válečných dějin lidstva. Dozvíme se v ní nejen o přelomových konfliktech dějin, ale i jak vojáci přišli k uniformám, jak se z válečníků vyvinuli specialisté jednotlivých druhů zbraní, až po zrod moderních profesionálů, nad jejichž technickými možnostmi se tají dech, a mnoho a mnoho dalšího