Berta a Ufo - Adamec, Miroslav (Edice České televize, 2014)
Holčička Berta, nejmenší ve školce se ocitne v nesnázích. Pomůže jí Ufík, nejmenší ve vesmíru, její nový kamarád. Co na tom, že je zelený. Berta s prťavým návštěvníkem z vesmíru zažije nejedno dobrodružství. Upečou dort, navštíví karneval a Výzkumný ústav hraček a vydají se i do vesmíru