Vaše dítě ve věku od 3 do 6 let - Bacus, Anne (Rádci pro rodiče a vychovatele, 2009)
Praktický rádce pro rodiče. Publikace sleduje vývoj dítěte po šestiměsíčních etapách, tedy od tří let do tří a půl, od tří a půl do čtyř let, od čtyř let do čtyř a půl a v dalších půlročních obdobích až do šesti let. V každé z těchto kapitol, zaměřené na dané věkové období, se autorka věnuje vývoji osobnosti, fyzickému, jazykovému vývoji, sociabilitě, hrám a hračkám, jídlu, psychologickým a výchovným otázkám a uvádí mnoho praktických rad (spánek, vyprávění pohádek a příprava na čtení, kresba, dětské otázky "proč", problémy s oddělením od rodičů, nemoci, příprava na školu aj.). Kniha je kompendiem všech důležitých informací, které potřebují znát rodiče při péči o dítě ve věku do 3 do 6 let a při jeho výchově