Vývojové poruchy učení v dětství a dospělosti - Pokorná, Věra (Portál, 2010)
Vývojové poruchy učení jsou souhrnným označením různorodé skupiny poruch, které se projevují zřetelnými obtížemi při mluvení, porozumění mluvené řeči, čtení, psaní, matematickém usuzování nebo počítání a v důsledku toho mají vliv i na rozvoj myšlení.