Nitranská brána smrti / Hříšní lidé království českého - Vondruška, Vlastimil (Hříšní lidé Království českého, 2016)
Při vojenské výpravě do Horních Uher proti králi Štěpánovi obsadí vojska Přemysla II. Otakara Nitru. Zatímco hlavní síly pokračují v tažení, město dočasně spravuje zástupce českého krále Oldřich z Chlumu. Má za úkol vypátrat relikviář, který se ztratil z baziliky svatého Emeráma.