Češi 1977. Jak z rock'n'rollu vznikla Charta 77 - Kosatík, Pavel (Edice ČT, 2016)
Píše se rok 1976 a před pražským soudem probíhá proces se skupinou The Plastic People of the Universe, který poutá mimořádný zájem veřejnosti. V normalizačním bezčasí se začíná cosi měnit. Rodí se myšlenka Charty 77. Marginální zákaz jedné neznámé hudební skupiny vede k velkým následkům - k procitání lidské svobody