Zimní koruna - Chadwick, Elizabeth (Ikar, 2016)
Druhý díl trilogie o Eleonoře Akvitánské. Píše se rok 1154 a Alienor je královnou Anglie. Čím více touží ovlivňovat správu země, tím více ji Jindřich tlačí k povinnostem manželky a matky. Léta plynou a neshody se vrší. Synové dospívají a Jindřichova nechuť podělit se s nimi o moc vede k rebelii, která bude mít pro Alienor osudové důsledky