Anna Česká ; dcera Karla IV. na anglickém trůnu - Whitton, Hana (Klokan, 2007)
Císař Karel IV. získal pro svou dceru Annu výhodnou partii - anglického krále! Mladičká česká princezna se za Richarda II. provdá v šestnácti letech a přicestuje do svého nového domova. Královský dvůr cizí nevěstu přijme zprvu chladně, ale mírná a laskavá Anna Česká brzy prokáže, že je dcerou mistra diplomacie Karla IV. Obratným jednáním si postupně získá anglickou šlechtu. Dokáže si získat i lásku temperamentního Richarda?