Strážkyně pokladu : magické rozprávky ze Zadních hor - Šlosar, Jaromír (Akropolis, 2015)
Kouzelná knížka dvanácti pohádkových příběhů pro rodiče s dětmi a mladší školní věk. Autor posbíral tucet rozprávek s nádechem tajemna, které nechává vyprávět babičku malé vnučce Maryšce. Magické příhody s vodníky, světlonoši, vílami, ukrytými poklady i Smrtí Jaromír Šlosar zasadil do jednoho roku v čarokrásné beskydské přírodě