Hrdinové ve člunu. skutečný příběh, který se stal celosvětovým bestsellerem - Brown, Daniel (MOBA, 2016)
Nebylo mnoho ran, kterých by Joe Rantz zůstal ušetřen - smrt matky, útěk otce, náhradní rodina, kde nebyl vítán. Všichni nejbližší ho nakonec opustili a ponechali napospas osudu. Joe pochopil, že se musí spoléhat výhradně na sebe. V mimořádně pohnuté době, která se otřásala přírodními katastrofami, hospodářskou krizí, stávkami a skandály, mu nic jiného nezbývalo. Podařilo se mu uživit se a časem si dokonce vydělal i na studia. A pak si Joea, uzavřeného a chudého jako kostelní myš všiml trenér veslování, který hledal slibné nováčky... Nikdo nečekal, že by posádka osmiveslice, složená ze synů dřevorubců, dělníků a farmářů ze zapadlých městeček, mohla porazit elitní týmy prominentů z východního pobřeží a Velké Británie - přesto to dokázali. Šokovali celý svět, když porazili i tým Německa, který vesloval pro Hitlera na olympijských hrách v roce 1936 v Berlíně