Horton Halfpott : aneb, Zapeklitá záhada i proradné intriky na zámku Skuhrov, aneb, Co způsobil uvolněný dámský korzet - Angleberger, Tom (Albatros, 2013)
V téhle knize je tolik vzrušujících věcí a napínavých momentů - ukradený diamant, špehující stájníci, slavný detektiv, láska, francouzské banánky s kyselou okurkou -, že se skutečně zdá ostudné začít s dámským spodním prádlem... Všechno to začalo tím, že si lady Lumprechtová povolila korzet. Následkem "Uvolnění" je, že všechna přísná pravidla na zámku Skuhrov se přestanou dodržovat. Na policích se usazuje prach! Někdo snědl koláče! Oběd je vystydlý! A když zmizí vzácný rodinný poklad lumprechtská Hrouda (doslova hrouda), začnou Lumprechtovi hledat viníka. Je zlodějem opravdu Horton Halfpott, chudičký kuchyňský pomocník, který nedokáže lhát? Povedený detektivní příběh, který je zatím nejpotrhlejší knihou Toma Anglebergera!