Pavoučí příběhy - Matysová, Veronika (Grada Publishing, 2014)
Roztomilé příběhy o osminohých hrdinech vás zbaví strachu z pavouků! První díl série příběhů o pavoučcích přináší dětem od 7 let celkem sedm příběhů s pavoučími hrdiny, které vypráví babička svým vnoučatům Vendulce a Jeníkovi. Všichni pavoučci, ať už mladí nebo staří, šikovní či neobratní, jsou osobnostmi. Mají svérázné vlastnosti, někteří jsou romantičtí, jiní mají srdce dobrodruha jako Míla 007, některé provází štěstí a jiné smůla. V jednotlivých nezávislých příbězích ukážou dětem, že i pavoučí kluci a holky mohou mít svá trápení, vzlety i pády. Zažívají řadu dobrodružství, která jim mnohdy přinesou nejeden šrám, ale i ponaučení