Kleopatra : poslední den : historický román - Jacq, Christian (Motto, 2013)
Krásná a vzdělaná Kleopatra se v osmnácti letech stala egyptskou královnou. Její bratr a spoluvladař se však prohlásil za jediného krále a poslal ji do exilu daleko od rodného Egypta, kde měla zemřít ...