Malý pan Talisman : z příběhů Chaima Cigana o Talismanovi - Cigan, Chaim, 1940-1992 (Torst, 2015)
Soubor devatenácti pohádek pro dospělé, jenž nás naplňuje nadějí, že modlitby mohou být vyslyšeny. Ne vždy přináší řešení prekérních situací Bůh sám, někdy ho zastoupí malý pan Talisman, který pomocí kouzelného modlitebního pláště a modlitebních řemínků dokáže létat a pomáhat tam, kde si lidé nemohou pomoci sami. Leccos se dozvíme o židovské víře, židovských zvycích a židovské mystice