Ledová princezna - Läckberg, Camilla (Detektivka (Motto, 2014)
V přímořském městečku Kjällbacka je nalezena ve vaně mrtvá žena. Smrt této krásné, bohaté a tajemstvím obklopené ženy zasáhne i její dávnou přítelkyni z dětství, spisovatelku Ericu Falckovou. Tragická smrt Alexandry je nejdříve označována za sebevraždu, záhy je však prokázáno, že šlo o vraždu. Erica proto pomáhá ve vyšetřování místnímu detektivovi Patriku Hedströmovi. Pátráním po pravdě v tajuplné minulosti Alexandry se odhalí skutečnosti, které měly raději zůstat zahaleny