Dary Vladimíra Menšíka, aneb, Stromeček mého veselého života - Menšík, Vladimír, 1929-1988 (Knižní klub, 1998)
Rozhovory, přepisy autentických nahrávek z estrádních vystoupení a vlastní autobiografická próza Alkohol, jak je uspořádala autorova žena - Olga Menšíková - vycházejí ve druhém, rozšířeném vydání. Oproti původnímu Stromečku mého veselého života knížka obsahuje ještě poprvé publikovanou prózu Alkohol a barevnou přílohu kreseb, jejichž autorem je rovněž nezapomenutelný vypravěč, herec Vladimír Menšík