Domov na konci světa - Cunningham, Michael (Světová knihovna, 2005)
Román, udivující lehkostí metafor a otevřeností, s níž autor předkládá kroniku zrání generace třicátníků z velkoměsta 80. a 90. let a ukazuje, že budoucnost si vytváříme z materiálu, který jsme dostali k dispozici.