Propast času - Bureš, Roman (Knižní klub, 2015)
Vysokoškolačka Toňa se jednoho rána probudí na chalupě v jižních Čechách a zjistí, že je něco špatně: městečko, které by měla vidět z okna, tam není. Na jeho místě stojí hustý les a silnici, která k němu vedla, utíná nepochopitelný ostrý řez. Brzy zjistí, že - jakkoli to zní neuvěřitelně - v lese se nachází značně nepřátelský svět 12. století. V Českých Budějovicích, kam se záhy dostane, vládne zase 16. století. Útočící římští legionáři a jednotka německé armády z druhé světové války už jsou opravdu trochu moc... Román pohrávající si s důsledky poruchy časoprostoru je unikátní a vysoce zábavnou četbou, která potěší nejen fanoušky fantastiky