Noc na Karlštejně - Vrchlický, Jaroslav, 1853-1912 (Edice D, 2010)
Děj známé veselohry Jaroslava Vrchlického se odehrává v červnu 1363 na Karlštejně a jejími hlavními postavami jsou císař římský a král český Karel IV. a jeho čtvrtá manželka Alžběta Pomořanská. Text hry doplňuje poznámka o autorovi.