Stopařův průvodce Galaxií / Kompletní vydání kultovní trilogie v pěti dílech! - Adams, Douglas (Argo, 2015)
Ano, stopovat po Galaxii se dá, dokonce za méně než třicet altairských dolarů na den. Zde je seznam toho, co k tomu budete potřebovat: pivo, parťáka, který už má projetou většinu galaktických barů a ví, jak přežít i bez altairských dolarů; ručník; pouze reziduální pud sebezáchovy; vstřícnost k jiným formám života. Co potřebovat nebudete: vlastní kosmickou loď, společenský oděv, jazykové příručky. Co byste možná potřebovali, ale nejspíš to neseženete: čaj. A nesmí vás znervózňovat, že se možná nestihnete dostat na Vánoce domů. To je přesně případ Arthura Denta, kterému bez přehánění hoří Země pod nohama, ať chce nebo nechce, vydat se stopem nekonečnou rozlohou prostoru a času je pořád lepší, než spolu se zbytkem lidstva padnout za oběť budování dopravní infrastruktury. Proslulé dílo galaktického stopaře Douglase Adamse s ilustracemi Pavla Trávníčka a Vládi Chalupy.