Rakovina : šance na uzdravení - Kroiss, Thomas (Zdraví (Dialog, 2015)
Autor, soukromý vídeňský lékař, obdržel v roce 1997 od Evropské unie Čestnou medaili za úspěchy při léčbě rakoviny, což je pocta, kterou se může v Evropě pochlubit jen málokdo. Jaká je podstata Kroissova úspěšného léčebného systému? Především žádná panika při vyslovení diagnózy! Pacienta důkladně obeznámím s příčinou vzniku rakoviny a se všemi možnostmi léčení. Oslabený či selhávající imunitní systém nemocného povzbudím nejprve takzvanou terapií před terapií. Až poté si pacient sám zvolí terapii, kterou mu vymodeluji doslova na tělo, přičemž uplatňuji i některé metody klasické medicíny s výjimkou chemoterapie a radioterapieTato kniha vyšla v německy mluvících zemích už v šesti vydáních! Může se stát vynikajícím rádcem onkologických pacientů, kteří s velkou šancí, a především s vlastní dopomocí, svoje onemocnění překonají. Autor objasňuje i takové terapeutické informace, které školská medicína nezná anebo je nebere v potaz!