Řetěz bláznů - Březina, Aleš (EMAN, 2012)
Deníkové záznamy, krátké povídky a básně, úryvky překladů, scénář filmu evangelického "beatníka", existencialisty a pacifisty. Texty odrážejí svobodné nadechnutí konce 60. let, odpor vůči normaliční odevzdanosti i vyrovnávání s existencí exulanta. Obsahuje texty: Danielovo evangelium, Řetěz bláznů I a II, Betonové město, Helena opustila Paříž ve čtyři odpoledne, Kosmický cyklista, scénář .a andělé jeho bojovali.