Hrůza padá na seržanty - Hyman, Mac, 1923-1963 (Naše vojsko, 1996)
Humoristický román z amerického vojenského prostředí z pera amerického spisovatele. Bezelstný chlapec, který vyrostl na zapadlé farmě uprostřed přírody a neměl příležitost vybrousit si svůj společenský styk, dostává se nacestě za kariérou v letectvu Spojených států pro tyto skutečnosti do řady komických situací a malérů. Román je vyprávěn v prvé osobě plynulým tokem hovorové mluvy a americká kritika snaží se jej srovnávat, ať už právem neboneprávem, s naším Dobrým vojákem Švejkem.