Jiříkovi starosti o minulost - Faktor, Jan (Plus, 2015)
Hlavní hrdina Jiřík vyrůstá v Praze 50.-70. let v domácnosti, ve které vládnou ženy. V příběhu hraje velkou roli nejen politika a osud židovské rodiny, ale i jeho dospívání. Román je silně autobiografický, a generační výpověď o normalizační době je svím zpracováním i v české literatuře ojedinělá