Červotočivé světlo : básně z podzimu pražského jara = Worm-eaten light : poems from the fall of Prague Spring - Šrut, Pavel (Poezie (Pulchra, 2014)
Existenciálně laděná básnická sbírka ve dvojjazyčném (česko-anglickém) vydání, která na pozadí imaginativního venkovského a krajinného časoprostoru zachycuje v hlubinném ponoru trýzeň a smutek lyrického subjektu prožívajícího podzim 1968