Jeptiška pro markraběte - Horáková, Naďa (MOBA, 2015)
Čtvrtý svazek z cyklu Mocní a ubozí Markrabství moravského. Po smrti markraběnky Markéty Opavské hledá moravský markrabě Jan Jindřich novou ženu. Přestože bylo jeho druhé manželství, domluvené králem Karlem IV., šťastné, rozhodne se tentokrát vyslyšet hlas svého srdce a zvolí si za ženu Alžbětu Těšínskou. Má to však jeden háček: krásná dívka už v mládí vstoupila do kláštera a složila věčný slib čistoty..