Listopadová pohádka - Provazníková, Věra (Portál, 2011)
Knížka známé a oblíbené autorky vypráví příběh malé holčičky, která hledá kamaráda, s nímž by mohla sdílet radosti, přání i smutky. Naštěstí žije v kouzelném světě, v němž se z ještěrky na chvíli může stát drak, z ještěrčích slz plamínky, ve světě, kde kromě skřítků domácích jsou i skřítkové, s kterými si lze hrát. V poetické pohádce můžeme do tohoto světa, jenž bude dětem jistě povědomý, vstoupit a doprovázet tak čtveřici přátel při podzimních procházkách. Knihu doprovázejí půvabné ilustrace Evy Šedivé. Věra Provazníková je známá a oblíbená autorka literatury pro děti. Její tvorba zahrnuje říkanky, písňové texty, hádanky, především však pohádky, publikované knižně nebo upravené pro divadlo či televizní zpracování.