Dítě a pes : spolu - bezpečně - spokojeně : rady - výchova - výcvik - Cutka, Dagmar (Práh, 2011)
Soužití se psy působí pozitivně na vývoj dětí. Posiluje sociální příslušnost, pravomoc a zodpovědnost, což už je dostatečným důvodem, abychom si do rodiny vzali psa. Kniha ukazuje, na čem všem záleží, co bychom neměli při výběru rodinného psa přehlédnout, jak svého psa připravíme na příchod miminka a jak děti hravě naučíme správnému zacházení se psy. Věcný, srozumitelný rádce se zaměřuje na praktické rady pro rodiče a všechny ostatní, kteří se pracovně nebo soukromě zabývají tématem "dítě a pes".