Mořská panna - Läckberg, Camilla (Detektivka, 2012)
Šestá kniha série Erika Falcková a Patrik Hedström.Jednoho listopadového rána vstal Magnus Kjellner jako obvykle v půl sedmé, osprchoval se, oblékl, rozloučil se se ženou a dětmi a poté jako by se po něm slehla zem. Patrik Hedström a jeho kolegové navzdory veškerému pátrání ani po třech měsících nevědí, kam se Magnus poděl a zda je naživu, či mrtvý.Když obyvatel Fjällbacky objeví při procházce se psem tělo zamrzlé v ledu, je jasné, že Magnus nezmizel dobrovolně. Případ se nadále komplikuje, vychází totiž najevo, že přítel zavražděného, spisovatel Christian Thydell, dostává už rok výhružné anonymní dopisy. Christian by raději všechno odbyl mávnutím ruky, ale Patrikova manželka a Christianova přítelkyně Erika Falcková vycítí, že odesílatel myslí své výhrůžky vážně a není radno si s ním zahrávat. Policisté záhy zjistí, že dopisy a vražda spolu souvisejí, a aby dokázali případ vyřešit, musí se vydat hluboko do minulosti...