Každá věc ať dospěje na své místo - Richterová, Sylvie (Torst, 2014)
Vypravěčem a hlavním hrdinou nového románu Sylvie Richterové je muž ohlížející se za několika posledními dekádami, jehož příběh je zalidněn desítkami lidských bytostí, k nimž v průběhu stále napínavějšího postupně získáváme čím dál tím důvěrnější vztah. Kompozičně propracovaný román lze číst jako příběh s tajemstvím, panorama rodinného osudu, svědectví o proměnách dobové atmosféry či naléhavé podobenství o povaze zla.